Την Τρίτη 16-04-2024 η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 κ. Μάρνη Χατζηεμμανουήλ παρουσίασε στην διαδικτυακή εκπομπή της  «Αναστοχασμοί» τις μαθήτριες του σχολείου μας και μέλη του Ομίλου Ρητορικής Κωνσταντίνα Οικονόμου και Αθανασία Μπαλάση,  οι οποίες συμμετείχαν σε έναν σύντομο αγώνα διττών λόγων με θέμα: «Το αγαθό της υγείας πρέπει να ανήκει μόνο στη φροντίδα του κράτους».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των 15ων  Αρσάκειων Ρητορικών Αγώνων, που πραγματοποιούνται στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Οι μαθήτριες, μαζί με τον φιλόλογο του σχολείου και προπονητή τους στα ρητορικά αγωνίσματα κ.  Βίκτωρα Βαβαρούτσο, μίλησαν για την Ρητορική και τα οφέλη που προσφέρει στους μαθητές, καθώς και για τη μακρά παράδοση των Αρσακείων στην καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας. Στη συνέχεια η κ. Χατζηδημητρίου συζήτησε με την Υπεύθυνη των Αρσάκειων Ρητορικών Αγώνων κ. Ειρήνη Τσαγκαράκη, φιλόλογο στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, θέματα σχετικά με τη διδασκαλία της ρητορικής τέχνης στα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Δείτε την εκπομπή στο youtube: Οι 15οι Ρητορικοί Αγώνες στην εκπομπή «Αναστοχασμοί» της ΕΡΤ3

Οι 15οι Ρητορικοί Αγώνες στην εκπομπή «Αναστοχασμοί» της ΕΡΤ3